Gouden weken; thema jij en ik

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het groepsvormingsproces begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de nieuwe ,meester of juf en alle afspraken en regels.
De eerste weken van het schooljaar zijn daarom ontzettend belangrijk voor het creëren van een goede sfeer in de klas.

De Gouden Weken zijn dus de eerste weken van het schooljaar. Het zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. Daarom zijn deze weken goud waard.

Het contact tussen ouders en school is een onderdeel van de Gouden Weken. Een goed begin van het schooljaar begint namelijk niet alleen met een positieve sfeer in de groep maar ook met betrokken ouders. Je haalt pas het beste uit de leerling wanneer ouders en school goed samenwerken. Vandaar dat we met iedere ouder (en leerlingen vanaf groep 5 gaan ook mee) in gesprek gaan en een ouderavond organiseren in de maand september.

Wij koppelen deze Gouden weken aan ons Leskracht thema: 'Jij en ik'. Tijdens de Gouden weken, werken we alle groepen aan dit thema.