schoolbreed project BOUW

Groep 1 en 2:
Wat is het fijn dat we buiten kunnen zien, wat er allemaal hoort bij de bouw. We kunnen binnen en buiten, spelen en leren rond ons thema ‘Wij werken in de bouw…’
Het was een mooi project: vooral het timmeren, een woordweb, verftekeningen, een bouwwerk, het prentenboek ‘Kom uit die kraan’ en natuurlijk een Dixi! Wij volgen alles op de voet en zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

Groep 3 t/m 8:
Nu de (ver)bouw is gestart,  hebben wij met onze groepen 3 t/m 8 ook gewerkt aan het project Bouw.
Tijdens dit project hebben alle groepen gewerkt met leerarrangementen die te maken hadden met het bouwen. Een leerarrangement is een 21st century skill, waarbij wij leerlingen vooral alles zoveel mogelijk zelf laten uitzoeken. Ook hebben we bij dit project groepsdoorbrekend gewerkt. De leerlingen
zijn in drietallen vanuit verschillende klassen ingedeeld. De bedoeling van het project was dat elk groepje een gebouw ging maken en dat ze zelf alles verder moesten regelen wat betreft materialen et cetera.
De bouwwerken van de oudste groepen zijn beoordeeld door  Jaap Ruedisulj, de architect van  de verbouwing.