Starten van de plusgroep

Starten van de plusgroep

Na de herfstvakantie gaat er een plusklas starten op de Thomasschool voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben naast de reguliere lesstof. Via een interne screening kunnen kinderen daarvoor in aanmerking komen.   De ochtend zal in twee delen worden gesplitst. In de ene groep zitten de leerlingen uit groep 4, 5 en 6 en in de andere groep zitten de leerlingen uit groep 7 en 8.  Soms zullen de twee groepen samengevoegd worden als dit passend is bij de opdracht. Ik ga de plusklassen zelf ontwikkelen, opzetten en de lessen zullen door mij verzorgd worden. Ik heb er erg veel zin in! Binnen de plusklas is er ontmoeting tussen gelijkgestemden in een uitdagende leeromgeving. Leerlingen komen gedurende het hele schooljaar wekelijks op vrijdagochtend naar de plusklas. Er wordt in de plusklas leerstof aangeboden die specifiek interessant is voor leerlingen met een brede interesse, die creatief denken, houden van filosoferen en projectmatig werken. Er worden verschillende projecten aangeboden. De plusklas is er voor leerlingen die behoefte hebben aan meer diepgang, snelheid en uitdaging in de lesstof. De leerlingen worden in contact gebracht met andere leerlingen met dezelfde cognitieve capaciteiten. Hierdoor kunnen de leerlingen zich spiegelen aan anderen en wordt er een stimulerende leeromgeving gecreëerd, waarin ze meer van zichzelf willen en durven laten zien en gestimuleerd worden om hun talent te ontwikkelen.

De plusklas wordt gedaan René Maats, René is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen tot Specialist in Hoogbegaafdheid.  Hij is getrouwd met Laura en samen hebben ze drie kinderen; Rosa, Thijmen en Vera.  De oudste twee zitten op de Thomasschool in groep 2 en 4.   

Op vrijdag 20 november mochten de kinderen al even kennismaken met Meester René, een van de opdrachten was vandaag: wie bouwt de hoogste toren? 


 

<< terug naar overzicht
Sint Thomasschool     Averkampstraat 10 , 8916 EL Leeuwarden     t (058) 212 17 34     directie@thomasschool.nl