OUDERVERENIGING - SINT THOMASSCHOOL

De oudervereniging organiseert activiteiten op de Sint Thomasschool. Denk aan Sinterklaas, carnaval en het tuinfeest. Lees meer over de oudervereniging
 
Oudervereniging Sint Thomasschool
De Sint Thomasschool heeft een actieve Oudervereniging (OV) die betrokken is activiteiten die op school georganiseerd worden. We willen de betrokkenheid en de samenwerking tussen school en ouders bevorderen om bij te dragen aan een fijne schooltijd voor de kinderen.
 
Dit doen we bij de Oudervereniging
Naast allerlei activiteiten die de leerkrachten zelf organiseren, zijn er ook activiteiten die ondersteund of opgezet worden door de OV. Denk aan Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis, carnaval, sportdag, tuinfeest, musical groep 8 en het pannenkoekenfeest op de laatste schooldag.
 
We betalen de activiteiten van de ouderbijdrage
De activiteiten betalen we met de ouderbijdrage. Deze bijdrage is vrijwillig. Zonder deze bijdrage zouden we alle activiteiten niet kunnen financieren. Onze grootste uitgave is voor het Sinterklaasfeest. Daarvoor verzorgt de OV bijvoorbeeld het vervoer van de Sint, het strooigoed en andere versnaperingen, voor elk kind een schoenverrassing, het klassencadeau, een cadeau voor kinderen groep 1 t/m 5, en het surprisegeld voor groep 6 t/m 8. De OV beheert de rekening. De bijdrage bedraagt dit schooljaar 15 euro per kind.
 
Zo werken we bij de Oudervereniging
Het bestuur van de OV komt ongeveer 6x per jaar bij elkaar. De vergaderingen zijn 's avonds op school. We denken mee over de invulling van de activiteiten en maken een draaiboek. We verzorgen de voorbereiding van een activiteit, zoals het inkopen van eten en drinken, regelen en/of huren van materialen en schakelen hulpouders in. Tijdens de activiteit zijn we meestal achter de schermen bezig.
 
We werken samen met hulpouders
We hebben een poule hulpouders. Per activiteit roepen we ouders op om te helpen. Hoe meer ouders in de poule, hoe flexibeler we zijn. En hoe leuk is het om betrokken te zijn bij de activiteiten van je kind.
 
Deze ouders zitten in het bestuur van de Oudervereniging
Momenteel hebben we 8 leden. We stellen ons graag even voor:
 
Stephani van Ingen, moeder van Teun (8) en Roos (6), voorzitter, lid sinds 2015
Annett Ries, moeder van Jette (6/7) en Hanna (ZZ), penningmeester, lid sinds 2014
Michelle van Maastricht, moeder van Lennard (PP), lid sinds 2016
Eliza Veffer, moeder van Chayenne (BB), lid sinds 2016
Catharina van Groenewoud, moeder van Tymo (BB), lid sinds 2016
Corien Hoekstra Bonnema, moeder van Sjoerd (4) en Karst (VV), lid sinds 2017
Danique Schrik, moeder van Malou (6), lid sinds 2017
Marloes Peereboom, moeder van Dani (4) en Julian (KK), lid sinds 2018
 
 
Neem contact op met de Oudervereniging

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd om mee te helpen op wat voor manier dan ook, dan kun je altijd contact opnemen via het emailadres: oudervereniging@thomasschool.nl of spreek één van de bestuursleden aan op het schoolplein.

Andere werkgroepen van de Sint Thomasschool
Naast de oudervereniging zijn er bij de Sint Thomasschool andere werkgroepen betrokken. Lees meer over het partnerschapsteam, de medezeggenschapsraad (MR) en de schooladviescommissie.

 

Sint Thomasschool     Averkampstraat 10 , 8916 EL Leeuwarden     t (058) 212 17 34     directie@thomasschool.nl